SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO

Sökmotoroptimering

Vad är och hur fungerar Sökmotoroptimering?

SEO på svenska översätts till sökmotoroptimering. Med det menar man att genom olika metoder och tekniker tillämpar dem på en webbsida för att synas så högt upp som möjligt bland sökresultaten i sökmotorerna som Google, Bing, Duck Duck Go och Yahoo m.m.
Läs mer på wikipedia…

På denna sidan kommer jag att berätta hur viktigt det är med SEO-optimerat innehåll med hjälp av odödliga tekniker som förhåller sig efter regler och policies för att inte bli bestraffad. Bäst är att vi bokar in ett möte alternativt telefonmöte så att jag kan förklara om SEO annars så kan du läsa om det här i 7 steg.

SEO när den är som bäst

Tänk dig när du ska lämna in en bil på en verkstad. Du kan bli skinnad på allt du äger och har om du inte kan något om bilar. Detsamma gäller för SEO. 

Ärlighet segrar över allt och om du anlitar mig så kommer jag att så pedagogiskt som möjligt förklara om dom olika termerna och dess stora betydelse samt svara på dina frågor så att du kan känna dig trygg i att vi pratar samma språk.

01.

SEO termer

on-page seo

On-page SEO är ganska simpelt att förstå. Det är alla SEO teknik som implementeras på en webbplats.

off-page SEO

Off-page SEO är all SEO teknik som implementeras på webbplatser som inte är på sin egna webbplats.
Man pratar om Backlinks och ”do-follow” länkar på sin egna länk som gör att en webbplats får högre popularitet och då är det extra viktigt att länken är implementad på en webbsida som har auktoritet.

SEO ANALYS

Det finns många vassa verktyg som kan ta reda på allt om en webbplats. Om man känner sig nöjd över sin SEO så får man tänka om. Det finns typer där ute som stjäl teknik av varandra för att ta din plats i SERP (search engine result page).

Organisk SEO

Gammal kärlek rostar aldrig. När man talar om SEO och SEM så är skillnaden att SEO baseras rå teknik och kunskap som genererar organiska sökträffar medans SEM är något man betalar för varje gång klickar på din länk. Det kan vara snordyrt och ineffektivt om man inte är med på noterna.

Teknisk SEO

När det kommer till teknisk SEO så behöver man implementera HTML-koder i texten på hemsidan och strukturera upp allt som finns i bakgrunden på webbplatsen som att optimera laddningsstider m.m.

White hat

Det finns tre olika typer i cybervärlden där man talar om black hat, grey hat och white hat. White hat kan man säga är dem nobla riddarna som förhåller sig efter regler, etik och moral. Detta är viktigt för att inte bli bestraffad av sökmotorerna.

02.

Såhär fungerar SEO

Publicering

Sidan publiceras på internet med tillhörande SEO teknik.

"
$

Indexering

Crawlers / spiders / bottar indexerar sidan. Algoritmer tilldelar en placering.

"
$

SERP

SERP är en akronym för search engine result page. Vilket innebär att sökmotorn ska leverera relevant resultat baserat på sökning.

03.

SERP

För att synas i SERP så kräver det att sidan är sökmotoroptimerad. Det finns olika tekniker för att ta sig högst upp och det kräver verktyg, erfarenhet, kunskap och tålamod när man har att göra med nyckelord som är har en hög keyword difficulty. Med andra ord konkurrens. Då gäller det att optimera innehållet med bland annat en välplanerad strategi inom webbcopy.

04.

Hur viktigt är det med webbcopy?

Webbcopy är en form av copywriting men att den är anpassad för att synas i sökmotorerna. Texten och informationsstrukturen optimeras utifrån kunskap, erfarenhet och flera analyser på nyckelord som har högst sökvolym inom ämnet som sedan implementeras naturligt i texten. Om målet är att fånga leads eller besökare genom organiska sökträffar i SERP så är det extremt viktigt att bearbeta texten för att dominera över sina konkurrenter.

SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO

Analysen ovan visar hur en webbplats förvärvade besökare genom olika kanaler mellan november 2019 och januari 2020.

05.

AVANCERAD ELLER SIMPEL SEO

Jag erbjuder avancerad och simpel sökmotoroptimering. Om du har stränga krav på att synas i SERP så kräver din webbplats en genuin kod och ständiga granskningar med flera analysverktyg. Vi skräddarsyr en strategi i förhållande till din budget med en odödlig teknik. Nämligen organiska sökträffar där du aldrig behöver betala för varje gång någon klickar på din länk.

Simpel SEO

En simpel SEO strategi där hemsidan utrustas med Yoast SEO tilägg där SEO rubrik och metabeskrivning bearbetas. Önskar du att komplettera med lite mer tekniker så ordnar vi det.

Avancerad SEO

Hemsidan utrustats med SEO tilägget Rank Math. Full genomgång och behandling med on-page SEO tekniker som teknisk, organisk och white hat. Bearbetad web copy, SEO-rubrik och metabeskrivning samt länkning till Google Search Console och djupdykande SEO analyser med flera olika system. Tekniker som AIDA och E-A-T tas i beaktande.

06.

AIDA OCH E-A-T

AIDA och E-A-T är två viktiga komponenter då det kommer till struktureringen av informationen på en webbplats och det psykologiska i det budskap man vill få fram.

AIDA

AIDA är en förkortning för attention, interest, desire & action. Med det menar man att skapa en stark headline som skapar uppmärksamhet och inleder att väcka intresse med en välskriven, planerad och kortfattad text. Därefter så vill man skapa ett begär som konverterar en besökare till lead och slutligen en CTA (Call to action) där ett köp genomförs eller liknande. Så det krävs att man är lite finurlig! 

E-A-T

EAT är en förkortning för expertise, authority & trustworthiness. Googles sökmotor uppdateras ständigt så det gäller att hänga med på SEO nyheterna. När Googles sökrobotar indexerar en webbsida så finns en komponent som kallas E-A-T som ska representera en mänsklig besökare. Tänk dig själv när du kom in på min webbplats. Vad har JPN WEB DESIGN för expertise inom det han gör? Har han auktoritet till att göra det han gör? Och hur trovärdig är han? Det kan vara skillnaden mellan hiss eller diss om man inte anpassat sin webbplats i förhållande till E-A-T.

Det var ett axplock av området SEO. Det finns så mycket mer att berätta för den som är intresserad. Mina bästa rekommendationer är: MOZ, SEMrush och Ahrefs. Om du vill bli specialist så är det mycket att hålla reda på. Så sätt igång och börja nöta och håll dig uppdaterad på SEO nyheterna! Lycka till!

07.

Abonnemang

Med ett SEO abonnemang hjälper jag dig att nå toppen i sökresultaten med en odödlig teknik med förhållande till regler och policies. Med marknadens bästa priser så lovar jag dig att jag inte kommer att plundra dig på allt du äger och har. Kontakta mig idag för mer info.

Jag är så otroligt tacksam och nöjd över att just Peter har gjort min hemsida och administrerar den. Han är lätt att ha och göra med och lyssnar alltid på vad jag har att säga och kommer med grymma förslag. 

Natalie

Ägare, Nanolashes By Nattaja

All vår kontakt med JPN har varit via e-mail och det har fungerat perfekt med snabb, effektiv och tydlig kommunikation.

Vi upplever att vi fick fullservice på alla plan. JPN arbetade väldigt kreativt och gav sidan flera moderna lösningar, den blev både vackrare och mer levande än vad vi hade vågat drömma om.

JPN förstod vad vi ville och tog sig an uppgiften med stor entusiasm och utifrån det arbetat fram sidan till en modern, snygg och funktionell sida.

Vi rekommenderar JPN WEB DESIGN med hela våra hjärtan till alla andra som är ute efter en ny hemsida. 

Ewa Och Erja

Ägare, EWERAA

Dunder service! Förståelig och rakt på sak, vi fick verkligen den hjälp vi behövde med hemsidan till ett bra pris. Skulle aldrig kunna tänka mig att anlita någon annan.

Sunita och Viktor

Ägare, Chaow Praya River

Nå? Har du funderat färdigt? Kontakta mig nu så riggar vi ett möte, det skadar väl inte? Eller vill du veta mer om JPN WEB DESIGN?

 • SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO
  14
 • SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO
  7
 • SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO
  14
 • SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO
  8
 • SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO
  8
 • SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO
  10
 • SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO
  13
 • SEO - Sökmotoroptimering | JPN WEB DESIGN | SEO
  17

Kostnadsfri webbanalys till din e-post!

Som tack för att du varit inne på min webbplats en stund så ger jag dig en kostnadsfri analys med förbättringar på angiven webbsida med ett samlat dokument direkt till din e-post.

Analysen omfattar: Användarupplevelse, användargränssnitt, mobilresponsivitet, SEO-Teknisk och prestanda (laddningstid).

JPN WEB DESIGN värnar om din säkerhet och integritet, mer om det kan du läsa här.

P.S.
Dina uppgifter används enbart till att uppfylla din önskan och delas inte med någon annan.

Tack för din begäran! Jag återkommer ASAP! :)

Copy link
Powered by Social Snap