JPN WEB DESIGN – Is no more!

Tack för den här tiden. Du hittar mig härmed på:
RIPPLE46.se – Ett alternativ till dom stora webbyråerna
Välkommen!

Prestandaoptimering för en snabbare webbplats prestandaoptimering

Prestandaoptimering

Det är viktigt att webbplats är snabb. Riktlinjen är en laddningstid på under 3 sekunder för att ladda en webbsida och det gäller stationär dator som mobil enhet.

Varför ska man prestandaoptimera sin webbplats?

Ingen gillar en långsam webbplats eller långa buffringstider. Det finns flera olika studier för hur skadligt det är med långsamma webbplatser som exempelvis förlust av kunder. En studie från Ericsson visar att 38% av mobilanvändarna under tidspress blir stressade av långa laddningstider (ref. nedan).

Tunga filer

Den vanligaste anledningen till att en webbsida laddar långsamt är att den innehåller tunga filer som bilder eller filmer. Dessa behöver komprimeras för att webbsidan ska kunna laddas snabbare. Med rätt verktyg och kunskap är det möjligt att sänka storleken avsevärt utan att det berör kvaliteten.

En lätt åtgärd

Komprimering av tunga filer och cachetillägg gör susen! Självklart går det att trimma webbplatsen ytterligare med andra tekniker men det brukar inte behövas. Vissa påstår att man inte behöver vara så petig då det kommer till laddningstider, det är viktigare att webbplatsen är snygg och användarvänlig. Jag håller tyvärr inte med. En webbplats ska vara snabb, snygg och användarvänlig.

Prestandaoptimering för en snabbare webbplats prestandaoptimering
"
Prestandaoptimering för en snabbare webbplats prestandaoptimering

Assistans

Vill du att jag sänker din laddningstid så ring eller maila mig idag eller varför inte använda chattfunktionen här till höger??

Kontakt

[ninja_form id=1]

Kontakt

[ninja_form id=1]