loader image

Prestandaoptimering

Ingen gillar en långsam hemsida

Är din webbplats långsam?

Det är viktigt att webbplats är snabb. Riktlinjen är en laddningstid på under 3 sekunder för att ladda en webbsida och det gäller stationär dator som mobil enhet. En lång laddningstid genererar mer stress än en skräckfilm enligt analyser från ERICSSON. Här kan du läsa mer om den artikeln: Delays in loading web pages and videos under time pressure caused mobile users’ heart rates to rise an average of 38 percent.

En lätt åtgärd

Komprimering av tunga filer och cachetillägg gör susen! Självklart går det att trimma webbplatsen ytterligare med andra tekniker men det brukar inte behövas. Vissa påstår att man inte behöver vara så petig då det kommer till laddningstider, det är viktigare att webbplatsen är snygg och användarvänlig. Jag håller tyvärr inte med. En webbplats ska vara snabb, snygg och användarvänlig. Punkt.

Tunga filer

Den vanligaste anledningen till att en webbsida laddar långsamt är att den innehåller tunga filer som bilder eller filmer. Dessa behöver komprimeras för att webbsidan ska kunna laddas snabbare. Med rätt verktyg och kunskap är det möjligt att sänka storleken avsevärt utan att det berör kvaliteten.

Cache

Laddningstiden kan trimmas ytterligare med cachetillägg! Med rätt verktyg och kunskap kan man komprimera koder som CSS, HTML och Javascript med mera. Här gäller det att veta vad man gör beroende på vilket verktyg man använder sig av för att inte förstöra webbplatsen. Här kan du läsa mer om vad cache är och varför man bör använda det.

Analysverktyg

Mäter varenda liten detalj!

Långsam webbsida?

Med hjälp av dessa verktyg kan du analysera din webbsida, kom ihåg att mäta ifrån relativt nära server som dina besökare. Det kan vara lite onödigt att mäta ifrån Vancouver, Canada om du enbart har svenska besökare.

Vill du optimera på egen hand?

Om du är intresserad på att optimera din webbsida själv så ska jag delge några bra verktyg som jag brukar använda mig utav. Vid en prestandaoptimering så analyserar man webbsidan vid varje förändring. Det är viktigt att du tar en back-up utifall att du strular till det! Spara även ned htaccess filen innan du genomför några förändring för att vara på den säkra sidan.

Överlåt ansvaret!

Att optimera en webbplats kan vara extremt stressigt och ångestfyllt. Tro mig, jag har varit där. Många gånger. Efter otaligt många timmar av studerande och praktiserande så har jag utvecklat ett genuint och stabilt tillvägagångssätt som fungerar. Se bilden nedan för närmare beskrivning. 

Prestandaoptimering | JPN WEB DESIGN | Webbyrå Sundsvall prestandaoptimering

01. Dela detta inlägg

02. JPN WEB DESIGN

Prestandaoptimering | JPN WEB DESIGN | Webbyrå Sundsvall prestandaoptimering

”Mitt motto med JPN WEB DESIGN är moderna lösningar till rimliga priser, utmärkt service, snabbt, smidigt och enkelt!” – Sedan 2019

076 – 102 43 31

03. Följ mig

01. Dela detta inlägg

02. JPN WEB DESIGN

Prestandaoptimering | JPN WEB DESIGN | Webbyrå Sundsvall prestandaoptimering

”Mitt motto med JPN WEB DESIGN är moderna lösningar till rimliga priser, utmärkt service, snabbt, smidigt och enkelt!” – Sedan 2019

076 – 102 43 31

03. Följ mig

Kostnadsfri webbanalys till din e-post!

Få en kostnadsfri analys med förbättringar på angiven webbsida med ett samlat dokument direkt till din e-post.

Analysen omfattar: Användarupplevelse, användargränssnitt, mobilresponsivitet, SEO (teknisk) och prestanda (laddningstid).

JPN WEB DESIGN värnar om din säkerhet och integritet, mer om det kan du läsa här.

P.S.
Dina uppgifter används enbart till att uppfylla din önskan och delas inte med någon annan.

Tack för din begäran! Jag återkommer ASAP! :)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap