loader image

Vad är SEO?

Vad är och hur fungerar SEO?

SEO översätts till sökmotoroptimering

SEO på svenska översätts till sökmotoroptimering. Med det menar man att genom olika metoder och tekniker tillämpar dem på en webbsida för att få den att synas så högt upp som möjligt bland sökresultaten i sökmotorerna som Google, Bing, Duck Duck Go och Yahoo m.m. På denna sidan kommer jag att berätta hur viktigt det är med SEO-optimerat innehåll som förhåller sig efter regler och policies för att inte bli bestraffad.

Såhär fungerar SEO

1. Webbsidan publiceras på internet
2. Webbsidan indexeras av crawlers/spiders eller bottar som man kallar det
3. Webbsidan tilldelas en placering i sökresultaten även kallat SERP.

SERP

För att synas i sökresultaten (SERP) så krävs det att sidan är sökmotoroptimerad. Det finns olika tekniker för att ta sig högst upp och det kräver verktyg, erfarenhet, kunskap och tålamod speciellt när det kommer till nyckelord med hög konkurrens (keyword difficulty). Då gäller det att optimera innehållet med bland annat en välplanerad strategi inom web copy och länkar från andra relevanta webbsidor även kallat backlinks som fungerar som ”rekommendationer”.

Web copy

Web copy är en form av copywriting men att den är anpassad för att synas i sökmotorerna. Texten och informationsstrukturen optimeras efter analyser på nyckelord inom ämnet som sedan implementeras naturligt i informationen på webbsidan. När det kommer till att skriva en bra web copy som är sökmotoranpassad så är akronymerna AIDA och E-A-T viktigt.

Fördelar med JPN WEB DESIGN

När bara det bästa är gott nog

Med mig som SEO konsult

Jag använder mig av branschens ledande verktyg. Ett samarbete med mig som SEO konsult ger snabba resultat. Jag erbjuder avancerad och simpel sökmotoroptimering. Tillsammans skräddarsyr vi en strategi i förhållande till din budget. Med ett serviceavtal och avancerad SEO får du månatliga rapporter på mitt arbete och statistik på placeringar och vad din/dina webbsida/webbsidor generar i antal klick och exponeringar på önskade nyckelord.

Billig SEO i Sundsvall

Bara för att det är billigt behöver inte betyda dåligt. Låt mig förklara! Jag har inga dyra omkostnader som du måste betala för vilket gör att ett samarbete med mig inte går att mäta sig med mina konkurrenter, plus att jag ställer upp på möten med kort varsel helt kostnadsfritt. Om du är på jakt efter en SEO konsult/copywriter till ett oslagbart pris så är detta en no-brainer!

Serviceavtal

Med ett serviceavtal hjälper jag dig att nå toppen i sökresultaten med en SEO teknik som förhåller sig efter regler och policies. Kontakta mig idag för mer info.

01. Dela detta inlägg

02. JPN WEB DESIGN

Vad är SEO? | JPN WEB DESIGN Vad är seo?

”Mitt motto med JPN WEB DESIGN är moderna lösningar till rimliga priser, utmärkt service, snabbt, smidigt och enkelt!” – Sedan 2019

076 – 102 43 31

03. Följ mig

01. Dela detta inlägg

02. JPN WEB DESIGN

Vad är SEO? | JPN WEB DESIGN Vad är seo?

”Mitt motto med JPN WEB DESIGN är moderna lösningar till rimliga priser, utmärkt service, snabbt, smidigt och enkelt!” – Sedan 2019

076 – 102 43 31

03. Följ mig

Share via
Copy link
Powered by Social Snap